Å gå onlinekurs hos R+Gundogs

Onlinekurs er et kurs der du får all informasjonen din fra nettet. Den største fordelen er at du kan trene når du vil og hvor du vil. I denne artikkelen får du vite alt du trenger for å kunne melde deg på og få mest mulig ut av denne formen for kurs. 

R+Gundogs

Et onlinekurs hos R+Gundogs gir deg en meget grundig forståelse i belønningsbasert trening av fuglehund. Vi er opptatt av at du skal bli en flinkere hundetrener av å gå kurs hos oss slik at du kan ta gode avgjørelser i din hundetrening senere. Hos R+Gundogs tar vi ingen snarveier men forteller deg alt du trenger å vite om emnet kurset omhandler. 

Kursene våre er tilpasset både dere som ikke har trent noe særlig før, dere som er godt kjent med belønningsbasert hundetrening men har liten erfaring med fuglehunder, og dere som har mye erfaring med fuglehunder men liten erfaring med belønningsbasert trening. Teksten og øvelsene er også skrevet slik at man kan tilpasse treningen etter den hundetypen man har. 

Våre instruktører er ledende innen belønningsbasert fuglehundtrening i Norden. De holder seg kontinuerlig oppdatert ved å søke kunnskap og gå kurs hos internasjonalt anerkjente instruktører innen flere grener. Våre instruktører trener, jakter og konkurrerer med egne fuglehunder på høyt nivå. Metodene er godt utprøvd og har gitt gode resultater på alle raser, hos både elever og instruktører. 

Hvorfor gå onlinekurs?

Det er mange fordeler ved å gå nettbaserte kurs. Den mest følgelige er at du ikke er avhengig av å møte opp til bestemte tider. Du slipper reise og du kan gjøre øvelsene i det miljøet du pleier å trene. Dette er et stort pluss om du har en hund som sliter med å vise seg fram i ukjente miljø. En annen fordel er at du har tilgang til kursene i lang tid og kan dermed ta kurset i ditt tempo, eller gå tilbake og lese tekster og gjøre øvelser på nytt igjen. 

Noen ulemper er det også. Våre onlinekurs er uten tilbakemelding (dersom ikke annet er skrevet) og det er derfor ikke mulig å få kommentarer på din egen trening. I tillegg mister du den sosialiseringsbiten man får «gratis» på fysiske kurs. Men for dere som savner dette er det mulig å bli med på de andre kursene R+Gundogs arrangerer. Se denne siden for mer informasjon om andre typer kurs. En annen mulighet som gjør at du får ekstra mye igjen for å gå onlinekurs er å gå de sammen med andre i nærområdet slik at dere lager en treningsgruppe. Så kan dere møtes fysisk og hjelpe hverandre med øvelsene. Dette er noe vi spesielt heier på for det er av evaluering av egne trenerferdigheter man blir flinkest til å trene hund på.

Hvordan delta på onlinekurs?

For å finne ut hvilket kurs som passer for deg går du inn på siden Onlinekurs der du finner en oversikt over hva vi tilbyr. Kursene er delt inn i vanskelighetsgrader med gitte forutsetninger:

  • Begynner – Kurs du ikke behøver annen kompetanse for å kunne ta. Kursene fokuserer på trenerferdigheter og hvordan du som trener kan bli flinkere til å kommunisere med hunden din.
  • Middels – Kurs du behøver en viss kompetanse for å ta. Dette er beskrevet i kursbeskrivelsen. Kompetansen kan du ha tilegnet deg fra R+gundogs eller et annet sted. Kursene fokuserer på grunnferdigheter for hunden men forutsetter at du som fører kan trene belønningsbasert. 
  • Avansert – Kurs du behøver å ha gått kurs hos R+gundogs tidligere (enten gjennom onlinekurs eller kurs for en av våre instruktører) for å kunne melde deg på. Kursene forutsetter at du som fører kan trene belønningsbasert og at hunden har nødvendige grunnkunnskaper tilegnet med metodene vi bruker hos R+Gundogs.

For å få nærmere informasjon om hva kurset inneholder og hvilke forutsetninger du bør ha for å lykkes klikker du inn på hvert kurs. Noen av kursene bygger på hverandre, mens andre er frittstående.

Ved å kjøpe våre kurs får du tidsbegrenset tilgang til kursmaterialet. Begrensningen er gitt ved påmelding. Enten kan du kjøpe kurset ved ett engangsbeløp, eller du kan kjøpe et abonnement der det trekkes et beløp fra din konto hver måned. Betalingen av kursene skjer foreløpig kun gjennom PayPal. Du trenger ikke ha PayPalkonto for å benytte deg av løsningen.  Etter påmelding og betaling får du tilsendt informasjon for å kunne logge deg på Min Side, og du kan starte kurset ditt umiddelbart. Du vil få se alle leksjonene, men det er ikke mulig å hoppe mellom dem, den neste åpnes når du har fullført forrige leksjon. Til høyre på kurssidene kan du hele tiden se din fremdrift og avsluttede leksjoner slik at det er enkelt å følge med hvor du er.

For å kunne ha nytte av kurset må du ha en PC/smarttelefon og internett med god hastighet. For de kurs vi krever innsending av video må du ha videokamera og videoredigeringsprogram og en youtube konto for opplasting av dine filmer.

Innhold i kursene

Kursene er bygd opp litt ulikt etter hva de omfatter, men har også en del likhetstrekk. De inneholder tekstleksjoner, øvelsesleksjoner, quiz, sjekklister og spørsmål til ettertanke. Siden de fleste kursene er selvstudier uten tilbakemelding legges det stor vekt på at du skal evaluere din egen status før du går videre til større utfordringer. For de kursene som bygger på hverandre vil det være en avsluttende tekst i form av en quiz eller insending av video av treningen din før du kan få bestått og kunne gå videre til neste kurs. Hva som gjelder for kurset du vil ta står tydelig i kursbeskrivelsen. 

Ta kontakt gjennom rplusgundogs@gmail.com dersom noe er uklart, vi er stadig på utkikk etter hvordan vi kan forbedre kursopplevelsen din.